Continental ziet winst dalen met 27% in derde kwartaal

Continental AG heeft in het derde kwartaal van 2006 een nettowinst behaald van EUR 240,8 miljoen, een daling van 26,6% ten opzichte van de EUR 328 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder.

(tijd) Dat heeft de Duitse bandenfabrikant woensdag bekendgemaakt. De daling is het gevolg van hogere kosten voor ruwe materialen en productieverlagingen van enkele belangrijke klanten in de Verenigde Staten.Per aandeel daalde de verwaterde winst van EUR 2,11 naar EUR 1,52. Het bedrijfsresultaat (EBIT) daalde van EUR 450 miljoen tot EUR 394 miljoen. De omzet steeg in het derde kwartaal van EUR 3,43 miljard tot EUR 3,71 miljard.

Zowel de omzet als de winst kwamen onder verwachting van analisten uit. Zij rekenden op een nettowinst van EUR 270 miljoen bij een omzet van EUR 3,83 miljard. Over de eerste negen maanden steeg de omzet met 6,9% tot EUR 10,9 miljard. Het bedrijfsresultaat (EBIT) daalde in de eerste negen maanden met 1,8% tot EUR 1.116 miljoen. De prijsstijging van ruwe materialen had volgens Continental een negatief effect op het bedrijfsresultaat van zo'n EUR 232 miljoen.

De nettowinst over de eerste negen maanden nam af van EUR 751 miljoen tot EUR 678 miljoen. Voor 2006 handhaaft Continental de verwachting van een hogere omzet en bedrijfsresultaat (EBIT). Daarnaast stelt het bedrijf te verwachten instaat te zijn de gestegen prijzen voor ruwe materialen te kunnen compenseren door efficiencymaatregelen.Voor het Amerikaanse bedrijf Continental Tire North America worden verdere herstructureringskosten voorzien in het vierde kwartaal.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud