Corus lijdt hoger dan verwacht verlies

(belga/tijd-nieuwslijn) - Het Brits-Nederlandse staal- en aluminiumconcern Corus heeft over het eerste halfjaar van 2003 een nettoverlies geleden van 125 miljoen Britse pond. In het eerste semester van 2002 stond daar nog een nettoverlies tegenover van 237 miljoen pond. Reden van het mindere verlies zijn de prijsstijgingen. Het verlies is een pak groter dan de analisten verwachtten. Op de beurs verliest het aandeel Corus flink wat terrein.

Het operationele verlies over de eerste jaarhelft bedroeg 57 miljoen pond ten aanzien van 141 miljoen een jaar eerder.

Corus kondigde aan dat het tegen eind 2004 1.150 jobs kwijt wil en dat het de fabriek in Stocksbridge (South Yorkshire, Groot-Brittannië) gaat sluiten. Anderzijds werden aanzienlijke investeringen beloofd in het Britse Corus-deel.

Op de beurzen van Amsterdam en Londen ging Corus woensdagmorgen flink lager. In Amsterdam verliest het aandeel tot 18,2 procent en in Londen maakt het een duik met 8,3 procent. Volgens marktpartijen overheerst ook de teleurstelling dat gedetailleerde plannen over herstructureringen en de financiering daarvan uit zijn gebleven. Wel stelde Corus vandaag te beginnen met de eerste fase van de herstructurering in het Verenigd Koninkrijk.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud