Courant resultaat Rosier stabiel in eerste jaarhelft

(tijd-nieuwslijn) Meststoffengroep Rosier beleefde een stabiel eerste halfjaar. Het courant resultaat bleef onveranderd op EUR 2,3 miljoen en de omzet steeg met 2% tot EUR 34 miljoen. Voor het hele jaar verwacht het Waalse bedrijf een nettoresultaat dat de cijfers van 2001 "lichtjes overschrijdt."

Het nettoresultaat steeg in de eerste zes maanden van EUR 2,4 miljoen naar EUR 2,55 miljoen. Rosier legde een voorziening van EUR 0,5 miljoen aan voor het verbeteren van de milieuvriendelijkheid en de veiligheid. In de verkopen neemt het belang van vloeibare meststoffen toe, een trend die zich zou moeten doorzetten in het tweede halfjaar. In die periode zou de omzet hoger moeten liggen dan de eerste zes maanden. Door de aanslagen in de VS en de ontploffing van een fabriek in Toulouse werden immers leveringen vertraagd, zegt Rosier.

Het uitzonderlijk resultaat steeg van EUR 0,07 miljoen naar EUR 0,24 miljoen. Het gaat om meerwaarden op gebouwen die Rosier niet gebruikte en daarom verkocht heeft.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud