Credit Suisse maakt 1 procent minder winst

Credit Suisse, na UBS de grootste bank van Zwitserland, heeft in het derde kwartaal van 2006 een nettowinst behaald van 1,892 miljard Zwitserse frank (ongeveer 1, 190 miljard), een lichte daling van 1,4 procent vergeleken met de winst van 1,918 miljard frank een jaar eerder.

(tijd) Analisten gepolst door Bloomberg waren uitgegaan van een winst van CHF 1.670 miljoen.

Over de eerste negen maanden boekte de zakenbank een netowinst van CHF 6,65 miljard tegen CHF 4,75 miljard het jaar ervoor.

'We hebben een goed resultaat bereikt in de eerste negen maanden van 2006, waarbij de nettowinst met 40% is gestegen. Echter in het derde kwartaal is het resultaat van de divisie Vermogensbeheer seizoensmatig lager, terwijl de Investement Banking-activiteiten een goed resultaat hebben laten zien in vaste beleggingen maar werden beinvloed door lagere omzetten uit aandelenhandel', verklaarde bestuursvoorzitter Oswald J. Grubel in een toelichting.

De winst uit voortgezette activiteiten van Investment Banking daalde in het derde kwartaal met 19% tot CHF 758 miljoen. De netto-omzet nam af met 5%.

Het Private Banking-segment, dat bestaat uit Wealth Management en Corporate & Retail Banking, boekte een nagenoeg onveranderde winst van CHF 1.022 miljoen. De omzet daalde licht tot CHF 2.682 miljoen. De winst van Wealth Management daalde daarbij met 5%, terwijl de winst van Corporate & Retail Banking steeg met 7%.

Credit Suisse stelt dat de economische vooruitzichten voor 2007 positief zijn en verwacht dat de rentetarieven wereldwijd slechts een zeer bescheiden verhoging zullen zien in de komende maanden. Voor de aandelenmarkten voorziet de zakenbank verder opwaarts potentieel.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud