Cultuurinvest van PMV stapt in uitgeverijen

Philipe Werck en Anthony Vavrinek van Clavis (Foto Dominic Verhulst) ©Dominic Verhulst

Het investeringsfonds Cultuurinvest van de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) kent de uitgeverijen Clavis uit Hasselt en Trifora uit Mortsel een achtergestelde lening toe, waarvan het bedrag niet wordt vrijgegeven. Het moet Trifora en Clavis Media in staat stellen hun internationale groei verder te zetten.

Samen met een kapitaalinjectie door de ondernemers zelf, kent nu ook de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) via Cultuurinvest een achtergestelde lening aan Clavis toe. Het is de eerste participatie van Cultuurinvest in het boekenbedrijf. Cultuur Invest investeerde al in meer dan dertig projecten, in de muziek- en de entertainmentsector, de beeldende kunsten, de game-industrie en de Vlaamse modewereld.

Daarnaast kent Cultuurinvest ook een achtergestelde lening toe aan Uitgeverij Trifora, waarmee de succesvolle prentenboeken en merchandising van ‘Tip de muis' verder kunnen worden ontwikkeld. Uitgeverij Trifora heeft zich gespecialiseerd in het uitgeven van kinderboeken voor grote afnemers in Frankrijk en Nederland. Het gaat dan om winkelketens, supermarkten en boekenclubs. Eén van de kinderboekenreeksen die in Nederland een groot succes kende, was de reeks rond het figuurtje ‘Tip de muis', met een oplage van 500.000 verkochte boeken in drie jaar tijd. De boeken van Tip de muis zijn vertaald in meer dan 21 talen over de hle wereld, en er is heel wat  merchandising rond gecreëerd. WVDV

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud