Cumerio dekt zich in tegen metaalprijzen in 2007

De koperverwerker Cumerio heeft zich deels ingedekt tegen de blootstelling aan de metaalprijzen in 2007. De helft van de blootstelling aan de koperprijs en 40% van de blootstelling aan de edelmetaalprijzen werd ingedekt.

(tijd) Daarnaast lanceert Cumerio obligaties op zeven jaar voor 125 miljoen euro. Dat meldt Cumerio in twee aparte persberichten.

De helft van Cumerio's blootstelling aan de koperprijs voor 2007 werd ingedekt aan een gemiddelde termijnkoers van 7.077 dollar per ton. Tegelijkertijd werd ook 40 procent van de blootstelling aan de edelmetaalprijzen voor dezelfde periode ingedekt. De hieruit voortvloeiende dollarinkomsten werden ingedekt in euro.

De indekking zal een positieve invloed hebben op de resultaten van volgend jaar en vermindert het geschatte structureel dollarkoersrisico voor 2007 met ongeveer 10 procent, aldus Cumerio. De obligatieuitgifte voor 125 miljoen euro gebeurt onder de vorm van een openbaar bod in Belgie. De uitgifteprijs werd vastgelegd op 101,75 procent van de nominale waarde van de obligatie, met een coupon van 4,875 procent per jaar. De uitgiftedatum is voorzien op 26 juli 2006.

Tegelijkertijd heeft Cumerio beslist om 50 procent van de emissie om te zetten in een vlottende interestvoet. Cumerio wil de opbrengst van de uitgifte gebruiken voor zijn bedrijfskapitaalbehoeften, die gestegen zijn door de hogere koperprijzen. Daarnaast zal het geld dienen om de toekomstige interne en externe groei te financieren. Daarbij gaat het onder meer om de in februari aangekondigde investering van 82 miljoen euro, voornamelijk in de bouw van een nieuwe raffinaderij in Bulgarije. De obligatie is beschikbaar in coupures van 1.000 euro en de inschrijvingsperiode zal lopen van 22 juni tot 20 juli 2006, tenzij deze vervroegd wordt afgesloten.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud