CVC wil 4 miljard euro ophalen

De Britse durfkapitalist CVC Capital Partners wil 4 miljard euro ophalen voor een nieuw fonds. Dat zeggen bronnen dicht bij het dossier. CVC geeft geen commentaar op het bericht. De durfkapitalist haalde vorig jaar al 6 miljard euro op voor overnames in Europa.

(bloomberg/tijd) - Steeds vaker werken durfkapitalisten samen met het oog op miljardenovernames, maar CVC wil de handen vrij hebben om op zijn eentje buy-outs (met schulden gefinancierde overnames) te realiseren. Daarom gaat de durfkapitalist op zoek naar verse middelen.

CVC heeft evenwel veel concurrentie. De jongste maanden haalden andere fondsen eveneens miljarden euro's op. Blackstone vestigde onlangs een record met een fonds van 12,2 miljard euro. Wereldwijd zouden durfkapitalisten dit jaar al bijna 250 miljard dollar (195 miljard euro) hebben vergaard. Gelet op de hoge schuldgraad die ze bij overnames aangaan, ligt hun financiële armslag eigenlijk fors hoger dan het bedrag van hun fonds.

CVC is geen onbekende in België. De durfkapitaalgroep heeft in ons land belangen in de producent van warmwatertoestellen en ketels ACV, in de verlichtingsgroep Massive en in de fruit- en groentengroep Univeg. De durfkapitalist is ook aanwezig in het kapitaal van De Post, van de sleutelgroep Mister Minit en van Betafence, de holding boven de vroegere afrasteringsdivisie van Bekaert.

MS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud