'CVC wil na De Post ook belang in Royal Mail'

foto afp

De Britse investeringsmaatschappij CVC Capital Partners, samen met de Deense post (Post Danmark) goed voor 49,9 pct van de aandelen in De Post, wil een belang nemen in Royal Mail. Daarmee gaat CVC de strijd aan met de post- en pakketbezorger TNT, die ook in een belang in het Britse staatspostbedrijf is geïnteresseerd. Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal vrijdag.

(belga) -De Britse regering wil een belang verkopen van minstens 25 procent in het kwakkelende staatsbedrijf Royal Mail. CVC is naast België ook actief op de Scandinavische postmarkt waar de Deense en Zweedse postbedrijven fuseren en waarin het ook een aandeel zal aanhouden.

Dinsdag maakte TNT bekend met de Britse regering te praten over een "substantieel" minderheidsbelang in Royal Mail. TNT wil het bedrijf helpen zich te ontwikkelen tot een modern postbedrijf. Royal Mail krijgt steeds minder post te verwerken als gevolg van toenemende concurrentie en de opkomst van internet en e-mail. Royal Mail werd in 1635 opgericht door de Engelse koning Charles I.

CVC is samen met Post Danmark minderheidsaandeelhouder van de Belgische Post. Samen zijn ze goed voor 49,99 pct van de aandelen. De rest is in handen van de Belgische overheid.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud