D'Ieteren kan belang in Belron in september verhogen

Foto Belga ©BELGA

De autodienstengroep DIeteren kan haar belang in haar voertuigbeglazingsdochter Belron later dit jaar mogelijk verder optrekken. In september lopen immers de verkoopopties van minderheidsaandeelhouder Cobepa af en als die worden uitgeoefend, is DIeteren verplicht te kopen.

Als Cobepa in september zijn verkoopopties uitoefent, zou DIeteren zijn belang in Belron kunnen optrekken tot bijna 94 procent, zei CEO Jean-Pierre Bizet een maand geleden op de persconferentie over de jaarresultaten.

In het Jaarverslag 2008 van DIeteren wordt de waarde van de 22,6 procent die de groep nog niet bezit, geraamd op 312,1 miljoen euro. Het Cobepa-belang wordt geschat op 225,6 miljoen euro, dat van de stichters op 86,5 miljoen euro. De schatting is gebaseerd op de toestand op 31 december 2008.

Belron is een wereldwijd actief in de herstelling en vervanging van autoruiten. Vorig jaar realiseerde het bedrijf met 20.800 werknemers een omzet van 2,1 miljard euro. Belron is de belangrijkste winstmotor van DIeteren en kent een gestage groei.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud