Advertentie
Advertentie

D'Ieteren verwacht lagere resultaten en herstructureert Brusselse agentschappen

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische autodistributie-, autoverhuur- en autoruitengroep D'Ieteren verwacht dat de resultaten over 2003 lager zullen uitvallen dan over 2002. De autodistributietak zag in de eerste 6 maanden het factureringsvolume met 16% dalen en de omzet met 4% en plant een herstructurering bij de Brusselse agentschappen. D'Ieteren Auto handhaaft echter de verwachting een marktaandeel van 18% te halen. Voor autoruitendochter Dicobel/Belron wordt omzetgroei verwacht, maar zullen de kosten die gepaard gaan met de uitbouw van de activiteiten op de resultaten wegen.

Dat maakt D'Ieteren bekend in een persbericht. Autoverhuurdochter Avis Europe zei voorbeurs in een trading update dat de omzet voor het eerste halfjaar ongeveer 7% lager zal uitkomen dan over de overeenstemmende periode van 2002. De verwachting voor de omzetdaling over heel 2003 is wel licht opwaarts bijgesteld: in plaats van een omzetdaling met 5-10% wordt nu een daling met 4-7% verwacht.

D'Ieteren Auto kon tijdens de eerste 6 maanden 46.100 nieuwe voertuigen factureren, wat een volumedaling van ongeveer 16% betekent en een omzetdaling van ongeveer 4%. Het halfjaarresultaat zal bovendien beïnvloed worden door "de versterkte promotiecampagnes".

Voor heel 2003 rekent D'Ieteren nog steeds op een marktaandeel van 18%. Er zou wel een daling van de resultaten in vergelijking met 2002 plaatsvinden, als gevolg van de lagere omzet, de promotiekosten en de lanceringskosten voor nieuwe modellen. D'Ieteren Auto kondigt ook een herstructureringsprogramma aan bij de 7 Brusselse VW/Audi-agentschappen. Hierbij zouden een 70-tal banen sneuvelen.

Bij Belron is de omzet in het eerste halfjaar met zowat 8% toegenomen. Op de meeste markten waar de autoruitenvervanger actief is, was er groei. De geografische expansie werd voortgezet met de ondertekening van een franchisecontract in februari 2003 in Polen. Voor 2003 wordt een hogere omzet in het vooruitzicht gesteld, maar de resultaten zullen gedrukt worden door de kosten voor de verdere groei.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud