Daems schakelt selectiebureau in voor opvolging CEO Belgacom

(belga) - Na overleg met de federale regering wordt door minister van Overheidsbedrijven Rik Daems de opdracht voor het zoeken van een opvolger van wijlen John Goossens voor de functie van Chief Executive Officer van Belgacom toevertrouwd aan het selectiebureau Egon Zehnder.

Een vaste termijn voor het zoeken en voorstellen van geschikte kandidaten is niet vooropgesteld. 'Dit uit respect voor een zo efficiënt mogelijke selectie en keuze van de eindkandidaat', aldus de mededeling.

Maandag maakte Belgacom bekend dat de taken tijdens de overgangsperiode zijn overgedragen aan Michel Dussenne, voorzitter van de Raad van Bestuur van het bedrijf, en aan Ray Stewart, die tot nu toe Chief Financial and Administrative Officer was.

Minister Rik Daems wenst over de selectie 'een overleg te verzekeren met het bestuur en de andere aandeelhouders van Belgacom'. Na de eindselectie zal de minister zijn voorstel voor goedkeuring voorleggen aan de ministerraad, waarna een bevestiging onder de vorm van een Koninklijk Besluit wordt voorzien.

Ook voor deze eindbespreking op regeringsniveau werd bewust nog geen datum vastgelegd, aldus Daems.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud