Advertentie

'Daling koers CFE in 2009 was niet te begrijpen'

De bouwgroep CFE wil pas bij de tussentijdse verklaring van 18 mei een echte kijk geven over de gang van zaken in 2009. Gedelegeerd bestuurder Renaud Bentégeat gaf op de algemene vergadering wel al een algemene aanduiding: 'Ik zag geen enkele reden waarom de koers van ons aandeel in de eerste maanden van dit jaar zo moest blijven dalen'.

(tijd) - Op 28 februari maakte CFE sterke resultaten bekend voor 2008. Bentégeat benadrukt op de AV dat CFE eind 2008 een orderboek had van 2,326 miljard euro, een historisch record. Ondanks het moeilijker economisch klimaat in de tweede jaarhelft is het orderboek sterk toegenomen.

Schuld

Met 133 miljoen euro eind 2008 is de netto financiële schuld naar zijn mening geen enkel probleem. Begin 2008 heeft CFE nog een gunstig financieel plan voor vijf jaar, verlengbaar met twee jaar, kunnen onderhandelen.

Zoals reeds eerder bekendgemaakt zal die schuld bij CFE tot 250 miljoen euro stijgen als gevolg van de grote geplande investeringen bij DEME. CFE en Ackermans & van Haaren hebben een aandeel van elk 50 procent in deze baggergroep.

CFE toont zich vrij gerust over de gang van zaken bij DEME. 'DEME was slechts voor 22 procent geëngageerd in het Midden-Oosten. We hadden maar één contract in Dubai (Port Rachid). Dat is het enige dat werd geannuleerd'.

Bentégeat wijst er ook op dat de groep in de divisie bouw minder conjunctuurgevoelig is geworden. Twintig jaar geleden waren infrastructuurwerken maar goed voor 15 procent van de omzet; vandaag is dat opgelopen tot meer dan 50 procent.

Nieuwe bestuurders

Jan Steyaert (voorzitter Mobistar) en Philippe Delusinne (directeur RTL België) werden op de algemene vergadering aangesteld als onafhankelijke bestuurders.

Op de daaropvolgende buitengewone algemene vergadering werd de statuten gewijzigd om onder meer de inkoop van eigen aandelen tot 10 procent van het totaal goedgekeurd.

'Een van de redenen is ook de mogelijkheid te hebben om overnames niet alleen in cash te kunnen doen, maar ook te kunnen betalen met eigen aandelen. Er is vandaag wel geen enkel concreet dossier', benadrukte Bentégeat.

Begin september noteerde de bouwgroep nog boven de 70 euro. Begin maart was de koers onder de 18 euro gezakt. CFE sloot donderdag op 26,50 euro (-1,92 procent).

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud