Daling winst Intel binnen de perken

Intel heeft over het derde kwartaal van 2006 een nettowinst gerealiseerd van 1,3 miljard dollar, een daling van 35% ten opzichte van de 2 miljard die in dezelfde periode vorig jaar werd behaald. Dat heeft de chipproducent dinsdag nabeurs bekendgemaakt.

(tijd) Per verwaterd aandeel daalde de winst van 0,32 naar 0,22 dollar. De winstdaling is minder groot dan analisten geraadpleegd door Thomson Financial hadden gedacht. Zij gingen gemiddeld uit van een winst per aandeel van 0,18 dollar.

Ook de omzetdaling van 12% tot 8,7 miljard dollar die Intel rapporteerde was minder sterk dan verwacht. Analisten rekenden op een omzet van 8,62 miljard dollar. Intel zelf had bij de publicatie van de tweedekwartaalcijfers een omzetverwachting voor het derde kwartaal uitgesproken van 8,3-8,9 miljard dollar.

In het vierde kwartaal verwacht het Amerikaanse concern een omzet te behalen tussen de 9,1 miljard dollar en 9,7 miljard dollar. Analisten gaan gemiddeld uit van een omzet van 9,46 miljard dollar.

De brutomarge van Intel kwam in het derde kwartaal uit op 49%, gelijk aan de eerder uitgesproken verwachting van het bedrijf. Volgens de chipfabrikant zal de brutomarge in het komende kwartaal 50% bedragen, 'plus of min een paar punten'.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud