Danone verstevigt positie in Egypte, Algerije en Tunesië

(tijd-nieuwslijn) - Het Franse voedingsconcern Danone verstevigt zijn positie op de Noord-Afrikaanse markten via de overname van het Egyptische Olait, de oprichting van een joint venture in Algerije en een hoger belang in het Tunesische Sotubi. Dat meldt Danone in een persbericht.

Danone neemt de Egyptische producent van melkproducten Olait over. Financiële gegevens werden niet verstrekt. Olait heeft een fabriek in de burt van Cairo met een capaciteit van 25.000 ton. De producten worden gecommercialiseerd onder de merknaam Danone.

Samen met het Tunesische Sotubi richt Danone een joint venture op voor de productie van koekjes in Algerije. 51% van de venture is in handen van Danone en 49% van Sotubi. Danone zal het operationele management voeren en zijn technologische en marketingexpertise inbrengen. Danone voert tevens zijn belang in Sotubo op van 20% naar 49%. Sotubi is marktleider in Tunesië met een marktaandeel van ongeveer 60%.

Danone realiseert in de zone Noord-Afrika/Midden-Oosten een omzet van meer dan 1 miljard euro via verschillende participaties in ondernemingen die sterke lokale marktposities hebben.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud