De Nul wint opdracht van 1 miljard euro voor bouw kunstmatig eiland Dubai

De Belgische baggeraar Jan De Nul is in Dubai begonnen met het opspuiten van een van de grootste kunstmatige eilanden in de wereld. De werken maken deel uit van het project 'Dubai Waterfront', een opdracht die De Nul binnenrijfde en waarmee meer dan 1 miljard euro gemoeid is, aldus De Nul.

(belga) 'Dubai Waterfront' is een reeks van zeven eilanden in de vorm van een schorpioenstaart in de zee, met een totale oppervlakte van 2.300 hectare. De eilandenreeks zal in de buurt van een ander kunstmatig eiland in de vorm van een palmboom komen te liggen.

Dubai Waterfront is een vorm van landontwikkeling voor residentieel wonen, kleinhandel, hotelbusiness en administratieve centra, alsook culturele, gezondheids- en ontspanningscentra.

In zes jaar tijd moet De Nul ongeveer 325 miljoen kubieke meter zand uit zee baggeren en opspuiten, alsook ongeveer 14 miljoen kubieke meter rots vervoeren om de eilanden te beschermen. Het eerste eiland moet op achttien maanden tijd af zijn.

De Nul Groep stelt in totaal 3.400 mensen te werk waarvan duizend in Dubai. De groep heeft een wereldwijde omzet van ongeveer 800 miljoen euro.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud