De Persgroep dient nieuw dossier voor overname l'Echo in

(belga) - De Persgroep is 'zeer tevreden' over de uitspraak die de Raad voor Mededinging deed over de overname van Uitgeversbedrijf Tijd. Dat zegt Christophe Convent, secretaris-generaal van de Persgroep, in een reactie. Wat betreft de overname van l'Echo door de combinatie Persgroep/Rossel zegt Convent dat vermoedelijk volgende week een nieuw dossier wordt ingediend bij de Raad.

'We zijn uiteraard zeer tevreden met deze uitspraak', zegt Convent. 'De Raad is op onze eigen voorstellen ingegaan.' De voorwaarden die de Raad oplegt, zijn 'de logica zelve', aldus Convent. Ze hebben betrekking op de financiële advertentiemarkt en de dienstverlening inzake beurskoerstabellen. Convent merkt op dat de Raad 'een zeer uitgebreide en gemotiveerde beslissing heeft genomen die goed onderbouwd is'.

Voor de overname van l'Echo zullen de kopers vermoedelijk volgende week een nieuw dossier indienen bij de Raad voor Mededinging, stelt Convent. 'Onze advocaten gaan de zaak eerstdaags herbekijken', luidt het.

Door een uitspraak van het Hof van Beroep vorige week werd de toelating tot overname van l'Echo ongedaan gemaakt. De uitspraak kwam er na een klacht van IPM, de uitgever van La Libre Belgique/La Dernière Heure.

23902616

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud