Advertentie

De Persgroep start met economisch maandblad in lente 2004

(tijd) - Magnet Magazines, de tijdschriftenpoot van De Persgroep, lanceert in het voorjaar van 2004 een economisch maandblad. De werktitel van het nieuwe tijdschrift is 'Uw vermogen - geld en geluk'. Het magazine richt zich tot dertigers en veertigers die een vermogen hebben opgebouwd. Dat zegt Koen Clement, de directeur-generaal van Magnet Magazines. Het blad wil binnen drie jaar break-even draaien.

Magnet Magazines geeft onder andere Dag Allemaal, Blik, Joepie en Netwerk uit. Dit jaar lanceerde de Persgroep-dochter het vrouwenmaandblad Touché. Voor volgend jaar staat een nieuw economisch maandblad in de steigers. Het tijdschrift kreeg de werktitel 'Uw vermogen - geld en geluk' mee. Het zou de definitieve titel kunnen worden.

'Het is niet onze bedoeling de concurrentie aan te gaan met bestaande economische beleggingsbladen zoals die van De Tijd of Trends. Het nieuwe tijdschrift wil praktische informatie leveren aan mensen die geld opzij hebben staan en het willen beheren zonder enkel in aandelen te investeren', legt Koen Clement uit. Hij citeert als voorbeelden het Amerikaans blad Smart Money en het Franse tijdschrift La Vie Financière. Roularta, de partner van de Persgroep bij VTM, geeft al meerdere economische bladen uit zoals Trends, Bizz, Trends Tendances en Cash. Uw Vermogen richt zich vooral op dertigers en veertigers. De Persgroep stapte deze zomer met de Franstalige uitgever Rossel (Le Soir) in de Franstalige zakenkrant L'Echo. 'Sommige mensen zullen ons gek verklaren omdat we precies nu een blad lanceren, maar we willen er staan als de economische heropleving er is', meent hij.

Clement wou niets kwijt over de investering die met de lancering gepaard gaat. Hij zegt ook niets over het aantal exemplaren dat Uw Vermogen hoopt te verkopen, noch over de prijs van het tijdschrift. Het maandblad wil alleszins drie jaar na zijn lancering break-even draaien. Stefaan Michielsen, overgekomen van de economische dienst van De Standaard, wordt hoofdredacteur van het maandblad. Zo'n zes journalisten vormen de kern van de redactie. Daarnaast wordt een beroep gedaan op free-lancers.

Magnet Magazines praat met Rossel over de eventuele lancering van een Franstalige versie van het blad. Een definitieve beslissing is er evenwel nog niet genomen. MS

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud