De Post moet lening aangaan voor uitbetaling lonen

(tijd) - De Post heeft 297 miljoen euro geleend van de Federale Participatiemaatschappij (FPM) om de lonen van het personeel tot het einde van dit jaar uit te betalen. Volgens voorzitter Pierre Klees zou het bedrijf zonder de lening niet langer in staat zijn om tegen het jaareinde aan zijn verplichtingen te voldoen.

Het bericht stond vrijdag in De Standaard en werd bevestigd door het bestuur van De Post.

De Post heeft 297 miljoen euro geleend van de Federale Participatiemaatschappiij (FPM). Dat geld zal in drie schijven worden uitbetaald, waarvan de eerste schijf eerstdaags volgt. Eind dit jaar volgt de tweede schijf, volgend jaar de derde.

Het geleende bedrag was eigenlijk bedoeld om het kapitaal van De Post te verhogen en zo de zware investeringen van de komende jaren te bekostigen. Maar de lening zal nu aangewend worden om de geldnood van De Post te lenigen.

Door de forse afname van het postvolume - mensen sturen steeds minder brieven - kampt De Post met een structureel probleem. Het bedrijf ziet de inkomsten dalen, terwijl de kosten gelijkblijven of stijgen. De Post leed vorig jaar een nettoverlies van 47 miljoen euro.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud