De Ster komt in handen van Gate Gourmet

De Ster, 's werelds grootste ontwerper en aanbieder van toebehoren aan boord van vliegtuigen, wordt overgenomen door het Zwitserse catering- en logistiek bedrijf Gate Gourmet. Een overnameprijs wordt niet bekendgemaakt. Bij eerdere berichten over een verkoop van De Ster werd een bedrag van 150 à 200 miljoen euro genoemd.

(tijd) De Ster is in de handen van de Nederlandse holding De Ster ACS Holdings, maar heeft zijn eigenlijke hoofdzetel in het Kempense Hoogstraten. Daar staat ook de grootste van de drie fabrieken van het bedrijf. Sinds 1999 werd de onderneming gecontroleerd door het Zweedse investeringsfonds EQT, eerst onrechtstreeks via diens dochterbedrijf Duni, sinds begin dit jaar rechtstreeks.

Het was al langer bekend dat EQT een exit uit De Ster voorbereidde. Het personeel van Hoogstraten, ruim een derde van de 1.200 werknemers van De Ster, krijgt deze ochtend op een bijzondere ondernemingsraad meer informatie over de transactie en de gevolgen. De vakbonden reageren afwachtend. Bij Gate Gourmet wordt alvast benadrukt dat de overname nu niet tot jobverlies zal leiden.

De Ster tekende in 2006 voor een omzet van 235 miljoen euro, bijna 15 procent meer dan het jaar voordien. Gate Gourmet was vorig jaar goed voor een omzet van 1,45 miljard euro, met ongeveer 20.000 werknemers.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud