Deceuninck geeft geen winstvooruitzichten meer voor 2003

(tijd-nieuwslijn) - De pvc-verwerker Deceuninck waagt zich door de algemene economische onzekerheid niet langer aan winstvooruitzichten voor 2003. Dat bleek tijdens de algemene vergadering dinsdagmiddag. Tijdens de oorlog in Irak vielen de bestellingen sterk terug.

Eerder zei Deceuninck dat het dit jaar met een netto winstgroei wil uitpakken, al is het aan een trager tempo dan vorig jaar. De groep wil dat vooruitzicht nu niet meer herhalen. Ook de doelstelling voor het verkoopsvolume wou CFO Dirk Demeulemeester na de algemene vergadering niet meer herhalen. Bij de publicatie van de jaarcijfers hoopte Deceuninck in 2003 een verkoopvolumegroei van 8,5% te kunnen voorleggen, net als in 2002.

Demeulemeester zei dat de bestellingen tijdens de oorlog in Irak sterk terugvielen, maar er meteen na de oorlog al een herstel was.

De omzet zou dit jaar volgens Demeulemeester minstens EUR 450 miljoen bedragen, dankzij de overname van Thyssen Polymer. Vorig jaar haalde Deceuninck een omzet van EUR 363 mln. Thyssen Polymer (TP) was in 2002 goed voor een omzet van EUR 187 miljoen. TP wordt vanaf de tweede jaarhelft geconsolideerd en zou bij een stabiele omzet ongeveer EUR 90 miljoen bijdragen tot de omzet van Deceuninck. "Een groepsomzet van EUR 450 miljoen zie ik als een minimum, maar veel zal afhangen van de evolutie van de wisselkoersen", zei Demeulemeester.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud