Deceuninck sluit kleinste vestiging in VS

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische producent van pvc-profielen Deceuninck sluit zijn kleinste Amerikaanse vestiging in Wilmington, Delaware. De 35 werknemers kunnen elders bij de groep aan het werk. Dat maakt Deceuninck bekend.

Door de overname van Dayton Technologies in 1997 en Thyssen Polymer in 2003 had Deceuninck vier productievestigingen in de VS: Ohio, New Jersey, Delaware en Arkansas. De kleinste vestiging in Delaware wordt nu gesloten. Deceuninck verwacht de operatie binnen de twee maanden achter de rug te hebben.

Deceuninck maakt zich sterk dat de sluiting niet tot omzetverlies leidt, omdat de andere vestigingen de activiteiten overnemen. Met de sanering wil de groep profiteren van de hogere efficiëntie van grotere vestigingen.

'We maken het exacte bedrag aan uitzonderlijke kosten voor de sluiting niet bekend, maar we verwachten dat we na anderhalf jaar de kosten hebben terugverdiend dankzij de verhoogde efficiëntie', zei woordvoerder Ludo Debever. Hij merkte op dat het om beperkte bedragen gaat, aangezien er slechts 35 mensen werkten in de vestiging en er geen voorraden meer werden aangelegd.

De 35 werknemers kunnen in een andere Deceuninck-vestiging aan de slag. 'New Jersey ligt op een twee uur rijden, wat voor Amerikanen gaan uitzondering is. De mensen die niet willen mee verhuizen, helpen we om in de streek een nieuwe job te vinden', aldus Debever.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud