Deceuninck sluit strategische overeenkomst met Alcoa Home Exteriors

(tijd-nieuwslijn) - De West-Vlaamse PVC-verwerker Deceuninck heeft via dochter Dayton Technologies een strategische overeenkomst gesloten met Alcoa Home Exteriors. Volgens de overeenkomst zullen de twee bedrijven bouwmaterialen voor buitentoepassingen ontwikkelen en op de markt brengen. Er werden geen financiële details bekendgemaakt.

Deceuninck-woordvoerder Ludo Debever verduidelijkt dat het om een distributieovereenkomst gaat die vanaf 2004 van start gaat. Omdat de groep de belangrijke Amerikaanse terrasmarkt - waarvan de waarde op USD 3,5 miljard wordt geschat - wil aanboren, ging Deceuninck op zoek naar de distributiepartner. Omdat Dayton vroeger een onderdeel was van Alcoa, lag de keuze van Alcoa Home Exteriors volgens Debever voor de hand.

"Dankzij dit boeiende partnerschap met één van de meest vertrouwe bedrijfsnamen in de VS kunnen wij ons op een groeiend segment van onze sector begeven. De timing kan gewoonweg niet beter", aldus gedelegeerd bestuurder Clement De Meersman van Deceuninck in een persbericht. Volgens Vanbever zal het gebruik van hout bij terrasvloeren verminderen omdat bij de behandeling ervan stoffen gebruikt worden die binnenkort verboden worden.

Begin 2004 brengen Deceuninck en Alcoa een gamma composiet terrasvloeren en -leuningen op de markt. De tegels en leuningen worden in de fabriek van Dayton Technologies gemaakt op basis van een samenstelling van hogedichtheid-polyethyeen en houtmeel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud