Deceuninck trekt prijzen opnieuw op

(tijd-nieuwslijn) - De producent van pvc-raamprofielen Deceuninck gaat zijn prijzen voor de tweede maal dit jaar verhogen. 'De beslissing op executive niveau is gevallen', zegt woordvoerder Ludo Debever aan Tijd-Nieuwslijn.

Bij de publicatie van de kwartaalupdate op 14 oktober laatstleden, zei topman Clement De Meersman dat indien de prijzen voor PVC-harsen bleven stijgen in oktober, een tweede prijsverhoging onvermijdelijk zou worden.

Die beslissing is nu gevallen. Over de modaliteiten van de prijsverhoging wordt volgens Debever momenteel overleg gepleegd met de verschillende regionale eenheden. Met hoeveel de prijzen opgedreven worden zal in de komende weken bekend worden. In augustus werden de prijzen met 5 procent tot 7 procent, afhankelijk van de regio, verhoogd. 'Dat zal nu iets minder zijn', lichtte De Meersman twee weken geleden reeds een tipje van de sluier.

Bij Deceuninck worden prijsverhogingen met een time lag van 2 tot 3 maanden geïmplementeerd. De effecten daarvan zullen pas begin volgend jaar doorsijpelen in de resultaten.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud