Deceuninck voert selectieve prijsverhogingen door

(tijd-nieuwslijn) - Deceuninck, producent van PVC-profielen voor de bouwsector, voert sinds eind vorig jaar selectieve prijsverhogingen door. Dat zei gedelegeerd bestuurder Clement De Meersman op de persconferentie ter gelegenheid van de jaarresultaten.

De prijzen voor PVC-harsen, de belangrijkste grondstof voor Deceuninck, zijn in de tweede helft van 2004 beginnen stijgen. Dat zorgde in twee jaar tijd voor meerkosten van 30 tot 35 miljoen euro. Deceuninck verhoogde als reactie zijn verkoopprijzen in verschillende fases. 'We recupereerden daarmee iets meer dan de helft', aldus De Meersman.

De verwachting is dat de PVC-prijzen dit jaar stabiel zullen blijven op een hoog niveau. Zelfs als ze niet meer stijgen, gaat Deceuninck zijn prijzen selectief optrekken. 'We verhogen waar we kunnen', In Frankrijk verhoogde de groep zijn prijzen op 1 maart met 3 procent; in Polen kwam er eind vorig jaar 3 procent bij en in de VS zelfs 14 procent. 'We zullen misschien weer een kwart recupereren,' aldus tot slot De Meersman.

24836404

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud