Deficom overweegt investering in digitale tv - media

(tijd-nieuwslijn) - Deficom heeft nog niet beslist wat het met zijn berg cash van EUR 75 miljoen gaat doen, al vindt de Waalse mediaholding digitale televisie in Belgie veelbelovend. Dat bleek dinsdag op de algemene vergadering.

Volgens la Libre Belgique noemde voorzitter Daniel Weekers digitale televisie in Belgie een veelbelovende investering. Om die reden stuurt Deficom aan op een fusie van de kabeldistributeuren, zodat ze beter een waaier van televisiekanalen en video-op-aanvraag kunnen aanbieden. Deficom is onderhandelingen begonnen met de overheid, de intercommunales en de televisiekanalen, zegt Weekers.

De voorzitter ziet vier voordelen aan digitale televisie. Ten eerste is het duidelijk dat de digitale technologie de analoge zal vervangen. Ten tweede is Belgie een dankbaar gebied omdat het kabelnetwerk er een hoge dichtheid heeft. Ten derde effende Canal+ al de weg in 1999. Een laatste argument is dat Canal+ de laatste tijd abonnees verliest, zodat er potentieel is.

Deficom verkocht in 2000 zijn belang in Canal+ Belgie en in 2001 de participatie in Canal+ Polska. De twee transacties leverden de holding EUR 75 miljoen op.

In L'Echo geeft Weekers nog andere redenen waarom de kabeloperatoren de krachten moeten bundelen. Er is de concurrentie van satelliettelevisie en voor internetconnectie is er de tegenspeler Belgacom.

Een ander dossier dat Deficom bestudeert is de reclameregie van de Franstalige radio- en televisieomroep RTBf, de RMB. Als UCG zijn belang van 49% in RMB wil verkopen, dan is Deficom kandidaat, zegt Weekers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud