Delhaize België neemt twee Match-supermarkten over

(tijd-nieuwslijn) - Delhaize Belgie neemt twee supermarkten van Match over, een in Anderlecht en een in Dendermonde. Dat staat in een persbericht van Delhaize. Eerder dit jaar kondigde de groep aan dat ze een supermarkt in Agen (Duitsland) opent. Daarmee heeft de supermarktketen de doelstelling gehaald drie supermarkten te openen in 2003.

Arthur Goethals, de algemeen directeur van Delhaize België (foto: belga)

In totaal wil Delhaize dit jaar 50 voedingswinkels openen in België, Luxemburg en Duitsland, waarvan drie supermarkten en elf Delhaize City-winkels. Woordvoerster Catherine Alexandre van Delhaize België stelt dat de groep goed op weg is die doelstelling te halen. Met de overname van de twee Match-winkels van de Louis Delhaize-groep heeft Delhaize België er alvast twee supermarkten van 1.500 m2 bij.

In Anderlecht neemt Delhaize ook het personeel over. Dat is niet het geval in Dendermonde, omdat het daar om een franchisewinkel gaat en de uitbaters te kennen hebben gegeven dat ze ermee willen stoppen. Volgens Alexandre was de winkel in Anderlecht winstgevend, over de franchisewinkel in Dendermonde heeft ze geen cijfergegevens. Voor Anderlecht kan de integratie in de Delhaize-keten en de uitbating door Delhaize begin juli al van start gaan. In Dendermonde wellicht maar vanaf eind augustus.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud