Delhaize: bestuurder neemt ontslag na onderzoek handel met voorkennis

(tijd-nieuwslijn) - Bij de warenhuisgroep Delhaize neemt Marcel Degroof ontslag uit de raad van bestuur. De directe aanleiding is een onderzoek van de Amerikaanse beurswaakhond SEC naar handel met voorkennis door twee zonen van Degroof.

De twee sloten ondertussen een dading met de SEC, stonden hun beurswinst af en betaalden een boete, blijkt uit documenten van de SEC. Gui de Vaucleroy, voorzitter van Delhaize bedankt in een persbericht Marcel Degroof omdat hij "zonder aarzeling een beslissing heeft genomen in het belang van de onderneming."

De SEC beschuldigde de twee zonen van Marcel Degroof, Jean-Jacques en Francis van handel met voorkennis. De twee kochten respectievelijk 39.300 en 25.000 aandelen van Delhaize America, de Amerikaanse dochter van de warenhuisketen. Ze deden dat volgens de SEC-documenten op vijf en zes september. Op zeven september kondigde Delhaize aan dat het een openbaar uitkoopbod lanceerde op Delhaize America, waarna de koers van het Amerikaanse aandeel 15% hoger ging.

Volgens de SEC boekte Jean-Jacques Degroof daardoor een winst van USD 85.674 en Francis Degroof een winst van USD 50.000. De twee sloten een dading met de SEC, betaalden hun winsten terug en betaalden daar bovenop een boete van hetzelfde bedrag.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud