Delhaize heeft geen plannen om Tsjechië te verlaten

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische kleinhandelsgroep Delhaize heeft voorlopig geen plannen om zich uit Tsjechië terug te trekken. Delhaize blijft er daarentegen investeren in zijn netwerk, het merk 365 en buurtwinkels als European City. Dat schrijft L'Echo.

Delhaize trok zich in de zomer terug uit Slovakije en verschillende analisten verwachten dat de groep zich mogelijk ook uit Tsjechië zal terugtrekken. De markt is er verzadigd en om er nog te groeien, zou Delhaize enorme investeringen moeten doen. Ook bij de positie in Roemenië, waar Delhaize 16 winkels heeft, vooral in de buurt van Boekarest, hebben de analisten vragen.

Investor relations-verantwoordelijke Hans Michiels van Delhaize beklemtoont tegenover L'Echo dat er momenteel geen plannen zijn om Tsjechië te verlaten. Hij wijst er ook op dat Delhaize met zijn Mega Image-winkels in Boekarest een nichespeler is, met lokaal een rendabele positie. Hij vergelijkt dit met de positie van Delhaize in de VS, waar de groep over heel het land bekeken een heel kleine speler is, maar wel de nummer 6 aan de oostkust.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud