Delhaize ondertekent Diversiteitscharter

Delhaize België ondertekende maandag haar eigen Diversiteitscharter en het Diversiteitscharter van de ondernemingen van het Brussels Gewest. Delhaize wil in haar personeelsbeleid de nadruk leggen op diversiteit. Een eerste actie is het voorbehouden van een tachtigtal vakantiejobs voor jongeren van allochtone afkomst.

(belga) De supermarktketen heeft naast een eigen Diversiteitscharter ook een concreet actieplan waarmee ze zich tot diversiteit engageert. Delhaize wil de diversiteit van haar personeel stimuleren op elk niveau en de nadruk op diversiteit leggen bij de aanwerving en selectie van het personeel. Ze wil ook de nadruk leggen op non-discriminatie.

Als concrete actie reserveert Delhaize België deze zomer 1 procent van haar 7.000 vakantiejobs in Brussel, Vlaanderen en Wallonië voor jongeren van allochtone afkomst. 'Dit zijn 86 vakantiejobs', zegt Arthur Goethals, topman van Delhaize Group in West- en Centraal-Europa, 'misschien lijkt dit niet veel, maar het is een begin. Dit Diversiteitscharter kwam er omdat we ons als een distributiefirma met een groot cliënteel willen inschrijven in een globale strategie. Een van onze doelstellingen is 'zich goed voelen in de winkel', dus ook bij ons personeel. De maatschappij is steeds meer gediversifieerd, we willen dat ook uitstralen in ons personeel.' Een gediversifieerd personeelsbeleid vergemakkelijkt eveneens de inplanting van nieuwe winkels in sommige wijken. Daarnaast ligt dit charter in de lijn van de Europese, Belgische en regionale politiek.

Delhaize België ondertekende maandag ook het Diversiteitscharter van de ondernemingen van het Brussels Gewest, dat er in december 2005 kwam op initiatief van minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering voor Economie en Tewerkstelling Benoît Cerexhe. De ondertekening gebeurde onder het toeziend oog van federaal minister van Maatschappelijk Integratie en Gelijke Kansen Christian Dupont, minister-president van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering Charles Picqué en minister Benoît Cerexhe. Een vijftigtal ondernemingen ondertekende al het Charter.

(foto: belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud