Delhaize:ongeveer 1.900 banen weg bij Food Lion

(tijd-nieuwslijn) - De Amerikaanse warenhuisketen Food Lion, dochter van de Belgische retailgroep Delhaize, maakte maandagnacht in een persbericht bekend dat bij de sluiting van 41 verlieslatende Food Lion-winkels zo'n 1.500 banen zullen verdwijnen. Daarnaast schrapt Food Lion 400 banen in de ondersteunende diensten. Vorige week zei Delhaize, bij de publicatie van de jaaromzet dat door de twee besparingsmaatregelen "meer dan 1.000" jobs zouden verdwijnen.

Delhaize kondigde op 9 januari samen met de jaaromzet aan dat de groep tegen 31 januari 42 verlieslatende winkels in de VS sluit. Daarnaast reorganiseert Delhaize de administratie van haar grootste Amerikaanse uithangbord Food Lion. Woordvoerder Guy Elewaut van Delhaize zei dat de besparing "meerdere tientallen miljoenen dollars op" en "meer dan 1.000 jobs treft". Food Lion liet intussen weten dat 400 jobs verdwijnen in de administratie en ongeveer 1.500 door sluiting van de winkels. Woordvoerder Guy Elewaut van Delhaize bevestigt die cijfers, maar voegt eraan toe dat er netto minder dan 1.900 jobs zullen verdwijnen, omdat sommige personen die hun job verliezen opnieuw kunnen solliciteren voor een andere functie, of tewerkgesteld kunnen worden in een naburige winkel.

Food Lion maakte maandag nabeurs in een persbericht de locatie van de winkels die getroffen worden door sluiting, bekend. "Het gaat om winkels die niet voldoende omzet genereren om de operationele kosten te dekken", zei Rick Anicetti, gedelegeerd bestuurder van Food Lion. Het betreft 5 winkels in Noord-Carolina, 4 in Zuid-Carolina, 15 in Tennessee, 2 in Virginia, 1 in West-Virginia, 2 in Florida, 5 in Georgia, 2 in Kentucky, 2 in Maryland en 3 in Pennsylvania.

Naast de 41 Food Lion-winkels gaat Delhaize 1 Kash 'n Karry sluiten. Volgens Elewaut plant de groep, afgezien van de 42 aangekondigde, geen andere sluitingen van winkels. In de loop van 2003 wil de groep in totaal 97 nieuwe winkels openen. In de VS worden 52 nieuwe supermarkten geopend, maar daar zijn 5 verhuizingen bij en bovendien gaan er 46 dicht. De groep gaat alles samen EUR 600 miljoen investeren, waarvan driekwart in de VS.

GDC

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud