Delhaize ziet kwartaalwinst klimmen met een derde

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische supermarktketen Delhaize heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van 71,2 miljoen euro. Dat is 33,2 procent meer dan de 53,5 miljoen euro die de groep in dezelfde periode vorig jaar realiseerde, en fors boven de gemiddelde verwachtingen van analisten. Delhaize trekt ook zijn winstverwachtingen voor heel 2004 op.

De nettowinst per aandeel over het derde kwartaal kwam uit op 77 eurocent tegen 58 eurocent een jaar eerder.

Delhaize realiseerde over het derde kwartaal een omzet van 4,537 miljard euro, tegen 4,687 miljard vorig jaar. Die daling van 3,2 procent is helemaal te wijten aan de daling van de Amerikaanse dollar tegenover de euro met 8 procent. Als er geen rekening gehouden wordt met de schommelingen van de wisselkoersen steeg de omzet met 2,8 procent. De organische omzetgroei bedroeg 1,9 procent. De gerapporteerde omzet is licht lager dan de gemiddelde analistenverwachting.

De bedrijfswinst kwam 11,8 procent hoger uit op 217,9 miljoen euro, van 194,9 miljoen euro een jaar eerder.

De winst voor goodwill en uitzonderlijk resultaat bedroeg 108,9 miljoen euro, 16 procent meer dan de 93,9 miljoen euro van een jaar geleden. Per aandeel kwam de winst voor goodwill en uitzonderlijke opbrengsten uit op 1,17 euro , tegen 1,02 euro een jaar eerder.

Gelet op de sterke derdekwartaalresultaten en de aanhoudend positieve vooruitzichten verhoogt Delhaize de winstverwachtingen voor heel 2004. Voor de winst voor goodwill en uitzonderlijk resultaat verwacht de groep nu een stijging met ongeveer 10 procent aan ongewijzigde wisselkoersen. Eerder stond de verwachting op een 'mid-single digit' groei. Dit zou moeten resulteren in een groei van de nettowinst met ongeveer 25 procent, eveneens aan ongewijzigde wisselkoersen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud