Dell stuurt omzet- en winstwaarschuwing uit

(tijd-nieuwslijn) - De omzet van de pc-producent Dell kwam in het derde kwartaal van 2005 lager uit dan verwacht en de winst ligt aan de onderkant van de eerder gegeven verwachting. Dat deelde Dell maandagavond onverwacht mee in een persbericht.

Een werkneemster werkt aan een computer in de Dell-vestiging in Austin, Texas. (foto: bloomberg)

Dell zegt dat de omzet in het derde kwartaal is uitgekomen op ongeveer 13,9 miljard dollar, terwijl eerder werd gerekend op 14,1 tot 14,5 miljard. De winst per aandeel zal naar verwachting uitkomen op 0,39 dollar, aan de onderkant van de eerder gegeven guidance van 0,39-0,41.

Dell zegt in zijn persbericht dat de vraag van de Amerikaanse consumenten en van de Britse bedrijven in het derde kwartaal lager is uitgekomen dan verwacht.

Dell deelt ook nog mee dat het in het derde kwartaal een last zal nemen van ongeveer 450 miljoen dollar of 0,14 dollar per aandeel. Daardoor zal de winst per aandeel, inclusief deze last, slechts uitkomen op 0,25 dollar. Meer dan 300 miljoen van deze last heeft te maken met een onderdeel van een leverancier dat niet presteert volgens de specificaties van Dell.

Dell maakt zijn volledige derdekwartaalresultaten bekend op 10 november.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud