Delta Airlines wijst overnamebod US Airways unaniem af

Delta Airlines, een noodlijdende luchtvaartmaatschappij in de VS, heeft een overnamebod ter waarde van 8,4 miljard dollar (6,4 miljard euro) van branchegenoot US Airways afgewezen.

(betten) Dat meldt Delta Airlines dinsdagmiddag in een persbericht. Delta wil op eigen voet verdergaan.

Momenteel verkeert Delta Airlines in een zogenaamde Chapter 11-procedure, vergelijkbaar met een gerechtelijk akkoord. Daarom staat het bedrijf onder curatele van de US Bankruptcy Court te New York. Daar is vandaag een reddingsplan voor Delta Airlines ingediend.

Het management van de luchtvaartmaatschappij heeft Blackstone laten uitrekenen wat de waarde van de onderneming is, en deze financieel adviseur kwam in zijn rapportage uit op USD 9,4-12 miljard, ver boven het huidige bod van US Airways.

De directie hoopt nu dat de Chapter 11-procedure in de lente van 2007 opgeheven zal worden. Ze claimt dat het 'standalone plan' betere waarde en meer zekerheid zal bieden aan de schuldeisers van de luchtvaartmaatschappij dan het geval zou zijn bij een overname door US Airways.

De nieuwe vijfjarige doelstellingen, vastgelegd in het plan, behelsen dat de operationele marge zal stijgen van 8% in 2008 naar 10,5% in 2010 en dat de langetermijnschuld wordt teruggebracht van USD 17 miljard in 2005 naar circa USD 7,5 miljard in 2007.

Verder wil Delta Airlines weer winstgevend zijn in 2007 en moet de winst (na winstdeling) stijgen van circa USD 500 miljoen in 2007 tot ongeveer USD 1,2 miljard in 2010. De achtergestelde crediteuren worden betaald met nieuwe aandelen Delta Airlines om hun claims af te dekken.

Foto Bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud