Deminor eist volledige transparantie van Picanol

(tijd-nieuwslijn) - Deminor, de belangenbehartiger van minderheidsaandeelhouders, eist een volledige sanering en transparantie over de laatste vier jaar bij weefgetouwenfabrikant Picanol. Dat meldt het bureau maandag in een persbericht.

Volgens Deminor zijn de controle-organen van Picanol onbekwaam. Daarom vraagt Deminor het mandaat van commissaris Deloitte & Touch terug te roepen en het aantal bestuursmandaten te wijzigen.

Het bureau eist op die manier 'volledige transparantie' over de laatste vier jaar. De Raad van Bestuur moet volgens Deminor bovendien een volledige lijst vrijgeven van alle vergoedingen aan Jan Coene en de bedragen die hij zou terugbetalen. Coene, sinds 8 maart 2001 gedelegeerd bestuurder bij Picanol, legde vandaag zijn functie neer. Volgens de woordvoeder van het bedrijf Frederic Dryhoel is de premie die bij het aantreden van Coene genegocieerd werd, ondertussen al teruggestort.

Over het herroepen van het mandaat van de CEO spreekt Deminor van een 'moedige beslissing, wellicht genomen onder druk van bepaalde onafhankelijke bestuurders die in de richting van het vennootschapsbelang gaat'. Het bureau wil zich niet uitlaten over de beslissing van Patrick Steverlynck om tijdelijk zijn functie als voorzitter van de Raad van Bestuur neer te leggen. Steverlynck doet een stap opzij omdat hij de premie voor Coene bij zijn aanwerving niet had meegedeeld aan het remuneratiecomite. Hij blijft wel aan als vice-voorzitter en bestuurder. Daarom is het onmogelijk de huidige draagwijdte van zijn eventuele verantwoordelijkheid in te schatten, aldus Deminor.

22164299

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud