Deutsche bank boekt 29% winstgroei

Deutsche Bank heeft in het tweede kwartaal van 2006 een winst behaald van 1,2 miljard euro, een stijging van 29% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg in de periode april tot en met juni met 15% tot 6,8 miljard euro.

(tijd) De bank behaalde vooral aanzienlijke omzetgroei bij de divisies Corporate and Investment Bank (CIB) en Private Clients en Asset Management (PCAM).

'We hebben in het tweede kwartaal laten zien dat we ook onder uitdagende omstandigheden aan de verwachtingen kunnen voldoen', zegt bestuursvoorzitter Josef Ackermann. 'Ondanks volatiele markten in mei en juni, is Deutsche Bank is staat gebleken een aanzienlijk beter resultaat dan in dezelfde periode in 2005 te behalen en als gevolg daarvan ook een uitmuntend eerste halfjaar van 2006.'

Gemeten over de eerste zes maanden van dit jaar bedroeg de winst voor belasting 4,5 miljard euro, een plus van 40% in vergelijking met het eerste halfjaar van 2005. De nettowinst kwam in de genoemde periode uit op 2,9 miljard euro, een stijging van 43% vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

Op divisieniveau waren de omzetresultaten bij CIB zeer bemoedigend, deze stegen in het tweede kwartaal met 27% tot 4,5 miljard euro. Het resultaat onder de streep van CIB was negatief in het tweede kwartaal, als gevolg van mindere door de bank zelf ontplooide beleggingsresultaten. Berekend over het eerste halfjaar, behaalde CIB overigens wel een lichte winst.

Bij de divisie PCAM steeg de omzet met 15% tot 2,3 miljard euro, vooral veroorzaakt door een substantiele stijging van de performance fees in de vastgoed-assetmanagement business.

Deutsche Bank geeft geen concrete verwachting af voor de rest van het jaar. Wel laat Ackermaan weten verder te willen groeien door middel van acquisities in zowel ontwikkelde als opkomende markten.

'We zijn overtuigd van onze verdere groeimogelijkheden en toekomstig succes', zo liet Ackermann daarnaast nog weten. 'Maar aanhoudende onzekerheid over de houdbaarheid van de economische groei, ingegeven door zorgen over verder oplopende inflatie, kan de financiele markten en daarmee ook onze business sterk beinvloeden.'

Het aandeel Deutsche Bank koerst in Frankfurt tussentijds ongeveer 3% lager.

(foto bloomberg)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud