Deutsche Börse wijkt niet af van fusievoorstel Euronext

Deutsche Börse is vastbesloten een fusie aan te gaan met Euronext. Dat blijkt vrijdag uit een melding bij de Europese Commissie over de te vormen combinatie. Deutsche Börse werkt al samen met de Commissie aan de rationale van de fusie.

(tijd) Het bedrijf blijft naar eigen zeggen bij haar fusievoorstel van 19 juni 2006. Daarmee hoopte Deutsche Börse een concurrerend bod van New York Stock Exchange af te troeven. Het nieuwe voorstel behelst onder meer gelijke bestuursposities voor beide bedrijven.

Deutsche Börse wil de bestuursvoorzitter van een eventuele combinatie leveren, en Euronext zou dan de president-commissaris aandragen. De nieuwe groep moet een federale organisatie krijgen, met financiele centra in Brussel, Amsterdam, Frankfurt, Lissabon en Parijs, de huidige lokaties.

Euronext en New York Stock Exchange tekenden begin juni al een intentieverklaring om te fuseren. Hiermee staat Euronext achter een samengaan met de Amerikaanse beurs. Het beursbedrijf is echter niet onwelwillend over een voorstel om Deutsche Börse te betrekken in de fusie met de NYSE.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud