Deutsche Telekom haalt dochter T-Online van beurs

(tijd) - Deutsche Telekom haalt zijn dochterbedrijf T-Online van de beurs. Het bedrijf voegt de internetaanbieder samen met zijn bedrijfsonderdeel voor de vaste telefonie, T-Com. De samensmelting is gepland voor de tweede helft van 2005. Over de integratie waren er al maanden speculaties omdat vaste telefonie en de internetpoot regelmatig in elkaars vaarwater zaten.

Aandeelhouders kunnen hun aandelen omruilen voor Telekom-aandelen of kiezen voor een vergoeding in contanten van 8,99 euro per aandeel. Die vergoeding is gelijk aan de slotkoers van T-Online vrijdag. Bij de beursgang in 2000 werd nog 27 euro voor een aandeel betaald.

T-Online verloor het afgelopen jaar 10 procent van zijn waarde en behoort tot de tien slechtst presterende aandelen in de Duitse technologie-index TecDAx. Het aanbod zint de kleine aandeelhouders niet. 'De aandeelhouders hebben de neergang van het aandeel meegemaakt en nu wordt hen gevraagd hun aandelen op te geven nu de zaken weer beter gaan', zegt Ulrich Hocker van DSW, een groepering van minderheidsaandeelhouders.

T-Online is de grootste internetaanbieder van Europa. Deutsche Telekom is voor 73,9 procent eigenaar. Iets meer dan 20 procent van het kapitaal is verspreid bij investeerders en een pakket van 5,7 procent behoort toe aan de Franse mediagroep Lagardère. De verkoop was bedoeld om de schuldenlast van Deutsche Telekom te verminderen.

De terugkoopoperatie verhoogt de schuldenlast van Deutsche Telekom niet. Telekom wil de operatie uit de vrije kasstroom financieren. Als de helft van de aandeelhouders cash verkiest en de andere helft een aandelenruil, moet Deutsche Telekom 1,434 miljard euro cash uittrekken. Dat bedrag moet dan verdubbeld worden tot 2,86 miljard euro omdat de groep voor de aandelenwissel aandelen van Telekom op de markt zal moeten aankopen. Ondanks de kosten van de herintegratie van het internetfiliaal verzekerde de groep dat de aandeelhouders voor boekjaar 2004 een aantrekkelijk dividend uitgekeerd krijgen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud