Deutsche Telekom stevent af op monsterverlies van EUR 28 miljard

(tijd-nieuwslijn) - Deutsche Telekom lijdt dit jaar een monsterverlies van EUR 28 miljard, schrijft het Duitse Handelsblatt. De telecomgroep zou daarmee het grootste verlies boeken dat ooit door een bedrijf in de Duitse Dax-index is gemaakt. De Dax groepeert de dertig belangrijkste aandelen van de beurs van Frankfurt.

Het verlies vloeit voort uit duur betaalde overnames en uit de hoge prijs die DT betaalde voor de UMTS-licenties voor snel internet. Deutsche Telekom zal in zijn boekhouding de waarde van die overgenomen bedrijven en van de UMTS-licenties met EUR 20 miljard verminderen. Daar zou dan nog een operationeel verlies van EUR 8 miljard bijkomen. Na negen maanden bedroeg het operationeel verlies al EUR 5 miljard. Handelsblatt baseert zich voor de informatie op goed geinformeerde bronnen.

Deutsche Telekom publiceert donderdag de cijfers voor het derde kwartaal. Om de financiele problemen te verhelpen wil het bedrijf een deel van zijn belang in internetoperator T-Online verkopen. Een woordvoerder zei verleden maand al dat Deutsche Telekom dit jaar het dividend misschien vermindert, of helemaal weglaat. Ook de investeringen worden teruggeschroefd. Samen met de publicatie van de kwartaalresultaten wordt ook de opvolger van de in ongenade gevallen bestuursvoorzitter Ron Sommer bekend. Kai Uwe, een lid van de raad van bestuur en topman van mobilofoonoperator T-Mobile, is de grote kanshebber.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud