Dexia Bank schroeft aantal kaderleden terug

(tijd-nieuwslijn) - Dexia Bank België schroeft het aantal kaderleden terug van 220 tot 160. Het aantal kaderleden dat rechtstreeks rapporteert aan het directiecomité wordt gehalveerd tot 23. Dat vernam de redactie van De Tijd. Dexia Bank bevestigt de informatie.

'Wij willen met deze reorganisatie de structuren van de bank stroomlijnen. We streven naar meer efficiëntie', zegt Ulrike Pommee, de woordvoerster van Dexia Bank.

Dexia Bank België is ontstaan uit de fusie van Artesia/Bacob met Dexia Bank (ex-Gemeentekrediet). Artesia was ook al de resultante van de fusie tussen Bacob en Paribas België. Men vond de organisatiestructuren van de drie instellingen nog deels terug bij de eengemaakte instelling. Volgens Dexia Bank was de tijd gekomen de structuren te stroomlijnen.

De reorganisatie gaat gepaard met de hergroepering van bepaalde back-officediensten, de juridische dienst, enzovoort. De bank lanceert binnenkort ook onderhandelingen met de vakbonden over de harmonisering van de statuten. Voor de kaderleden die geen plaats krijgen in de nieuwe organisatie wordt uitgekeken naar andere jobs in de bank. Er wordt bovendien een nieuw, meer variabel verloningssysteem ingevoerd. 'De kaderleden beslissen op vrijwillige basis of ze voor het nieuwe loonsysteem opteren', geeft de woordvoerster van Dexia Bank aan.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud