'Dexia haalt meer kapitaal op dan verwacht'

De kapitaalverhoging die Dexia wil doorvoeren om de overname van DenizBank te financieren, wordt groter dan verwacht. Dexia sprak eerder in een persbericht over een verhoging van 'ongeveer' 1 miljard euro. Volgens de informatie van De Tijd zal Dexia zo'n 1,5 miljard euro ophalen.

(tijd) Het scenario dat vandaag op tafel ligt, zou bestaan uit een klassieke kapitaalsverhoging van ongeveer 1 miljard euro en een plaatsing van hybride effecten (quasi-kapitaal) van ongeveer 500 miljoen euro.

Dexia Bank, CSFB, Goldman Sachs en JP Morgan zouden gemandateerd zijn om de operatie te leiden. Ze vindt meer dan waarschijnlijk in het derde kwartaal plaats. Dexia wilde geen commentaar geven.

DenizBank

Dexia neemt de Turkse DenizBank in twee keer over voor 2,52 miljard euro. De kapitaalsverhoging is maar een van de middelen die de bankgroep wil gebruiken om de overname te financieren. Ze wil ook haar kapitaaloverschot aanwenden.

Dexia werkt tevens aan de verkoop van een rist niet-strategische activa. De verzekeringsgroep Winterthur nam onlangs de schadeverzekeringsdochter Flexia over. Dexia verkocht ook zijn belang in de Franse uitgever Moniteur.

De financiëledienstengroep probeert nog een koper te vinden voor de levensverzekeraar Belstar, voor Artesia Nederland en voor zijn Franse private-bankingdochter.

Eerder gingen ook al de Britse private-bankingactiviteiten en de Franse kredietverlener Créatis de deur uit. De Belgisch-Franse bankgroep is ook van plan een deel van haar aandelenportefeuille te verkopen.

MS

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud