Dexia neemt FMS Hoche van Banque de Neuflize over

(tijd-nieuwslijn) - Dexia Fund Services heeft in Frankrijk FMS Hoche overgenomen. FMS Hoche is een dochteronderneming van de Banque de Neuflize en is gespecialiseerd in het administratief beheer van beleggingsfondsen in Frankrijk. Het beheerde eind 2003 een uitstaand bedrag van 18,9 miljard euro.

FMS Hoche telt 65 werknemers en zetelt in Parijs. Volgens woordvoerder Carlos Sanchez van Dexia BIL betaalde Dexia minder dan 20 miljoen euro voor de overname.

Hiermee versterkt Dexia zijn positie in de Franse markt van het administratief fondsenbeheer waar het reeds aanwezig is met Dexia Fund Services France en Dexia Fund Administration and Custody. Deze activiteiten vertegenwoordigen 33 miljard euro aan activa.

De bedoeling is dat FMS Hoche opgaat met de twee andere structuren in een groot geheel. "Banque de Neuflize verkoopt die activiteiten omdat die steeds technischer worden. Door op te gaan in een groter geheel kan FMS Hoche zich hierin versterken", zegt Sanchez. Dexia Funds Services meldt ook dat het een nieuw belangrijk mandaat heeft binnengehaald in Italie.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud