DHL breidt niet uit in Zaventem

(belga/tijd) - Het koerierbedrijf DHL zal zijn Europese hub niet in Zaventem uitbouwen, maar in het Duitse Leipzig of het Franse Vatry. Dat is in de nacht van woensdag op donderdag bekendgemaakt na een speciale ondernemingsraad in Zaventem. In het slechtste scenario zullen daardoor 1.700 banen verdwijnen vanaf 2008. Dat zijn er 200 meer dan de bonden naar voren hadden geschoven.

De beslissing voor een afbouwscenario is dus definitief. Zaventem blijft een regionale hub. De komende vier jaar zal op Zaventem wel de huidige activiteit bewaard blijven. Maar vanaf 2008 zal het personeelsbestand worden ingekrimpt door een verhuis van verschillende afdelingen naar het buitenland.

In het slechtste geval zullen daardoor 1.700 banen verloren gaan, zo maakte de DHL-top donderdag op een persconferentie bekend. Het zou gaan om maximum 1.350 banen bij DHL Aviation en maximum 335 bij EAT (European Air Transport), de luchtvaartmaatschappij van DHL. Momenteel zijn bijna 3.000 mensen tewerkgesteld bij DHL in Zaventem.

Vrijdag treedt volgens de vakbonden ook de procedure voor de wet-Renault in werking. Die wet voorziet in de opstart van een reeks procedures die moeten nageleefd worden bij bedrijfsherstructureringen.

Yves Leterme en Charles Picqué, de Vlaamse en Brusselse minister-president, hebben de kwestie donderdagochtend besproken met premier Verhofstadt en vice-premier Vande Lanotte.

22215387

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud