Advertentie
Advertentie

Dilissen, voormalig profbasketter en manager van het jaar

(belga) - Theo Dilissen, de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom, was in 2001 manager van het jaar. Hij was toen afgevaardigd bestuurder bij Real Software, nadat hij zich opgewerkt had binnen de Deense schoonmaakgroep ISS.

De 51-jarige Dilissen is socioloog van opleiding. Zijn studies en later een assistentschap aan de Universiteit Antwerpen combineerde hij met een carrière als profbasketballer bij Racing Mechelen en spelverdeler bij de nationale ploeg. In 1981 zette hij de stap naar de zakenwereld. Hij werd sales manager bij achtereenvolgens Smith&Nephew Belgium en Essex Belgium en sales director bij Bristol-Myers-Squibs.

Zijn grote doorbraak komt er als hij in 1989 naar ISS, een Deens schoonmaakbedrijf, verhuist. Hij start er als managing director ISS Belgium en werkt zich in tien jaar op als Chief Operating Officer (COO), de op één na hoogste post bij een van de tien grootste werkgevers in Europa.

Dilissen verlaat het bedrijf in januari 2000 en wordt bij technologiegroep Real Software vice-gedelegeerd bestuurder, naast oprichter Rudy Haegeman. Als die in ongenade valt, wordt Dilissen afgevaardigd bestuurder.

Maar wanneer het Amerikaanse Gores Technology begin dit jaar Real Software overneemt, is de rol van Dilissen uitgespeeld. Eind vorig maand moest hij de baan ruimen voor Peter Op de Beeck.

22188401

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud