Directie Arcelor bereid te onderhandelen over sluiting warme lijn Luik

(belga) - De directie van Arcelor heeft donderdag aanvaard om met de vakbonden te onderhandelen over een nieuwe kalender voor de sluiting van de warme lijn in Luik. De twee partijen ontmoeten elkaar volgende week dinsdag 15 april in Luxemburg voor verdere gesprekken.

Dat vernam Belga na afloop van een vergadering tussen de directie van de metaalgroep, de vakbonden en de Waalse regering.

In een mededeling luidt het dat er een toenadering is in de standpunten over de toekomst van de warme lijn. Jean Potier, voorzitter van de FGTB métallos van Luik, zei donderdag te geloven dat er dinsdag een akkoord uit de bus kan komen.

In tegenstelling tot wat vroeger werd gezegd, zou de einddatum 2005-2006 voor de warme lijn niet langer taboe zijn, aldus de vertegenwoordigers van de vakbonden CSC en FGTB.

Volgens verschillende bronnen hebben bestuursvoorzitter Kinsch en gedelegeerd bestuurder Dollé van de metaalgroep donderdag een verlenging met drie trimesters voorgesteld. Het voorstel is voor de vakbonden onvoldoende, maar toont aan dat men bereid is te onderhandelen, voegde men er aan toe.

Waals minister-president Jean-Claude Van Cauwenberghe zei vrij optimistisch te zijn. "Er is nog geen akkoord, maar de standpunten van partijen zijn al dichter tot elkaar gekomen".

Een volgende vergadering met de drie partijen zal voor eind juni plaatsvinden, aldus de mededeling. De raad van bestuur en de algemene vergadering van Arcelor komen op 24 en 25 april samen.

De vertegenwoordigers van de directie van Arcelor wilden na afloop van de gesprekken geen commentaar kwijt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud