Directie en bonden Shell bereiken akkoord

(belga) - De vakbonden en directie van Shell hebben donderdag een akkoord bereikt in het sociaal conflict rond de pensioenregeling, dat al enkele dagen aansleepte. Door het akkoord zijn de stakingen van de baan. Dat hebben de vakbonden donderdagmiddag laten weten.

Shell gaat meebetalen aan de levensloopregeling en de werknemers gaan vanaf januari 2006 2 procent pensioenpremie betalen. De werknemers houden daarnaast de mogelijkheid rond hun 60ste te stoppen met werken,zeggen de bonden. Dat wordt mogelijk door de invoering van een levensloopregeling.

Shell betaalt voor alle huidige en toekomstige medewerkers 3 procent van het salaris mee aan de levensloopregeling. Voor de huidige medewerkers betaalt het concern nog eens 3,5 procent. Ook kunnen mensen die er nu al werken tegen inlevering van twee verlofdagen een bijdrage krijgen van nog eens 1,5 procent.

Sinds maandag voerden de bonden actie bij Shell in Pernis en Moerdijk (Nederland). Die zouden donderdagmiddag worden uitgebreid naar vestigingen van Shell-aardgasdochter NAM in Den Helder en Emmen. Die acties zijn nu afgeblazen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud