Advertentie

Dochtermaatschappij DHL schrapt 235 banen

(belga) - Bij de dochtermaatschappij van koerierbedrijf DHL, European Air Transport (EAT) sneuvelt de helft van de banen. Dat maakten vakbondsafgevaardigden van het bedrijf vrijdag bekend. EAT voert vluchten uit voor DHL en staat in voor het onderhoud van de vliegtuigen.

'De directie van het bedrijf liet de afgevaardigden na een ondernemingsraad donderdagavond weten dat het de procedure tot collectief ontslag heeft opgestart', schrijven die in de mededeling. EAT krimpt tegen 2008 van 580 naar 245 werknemers. Alle arbeiders, 35 personen, en ongeveer 300 bedienden moeten afvloeien. 'Dit is een zware slag voor het personeel dat wel leefde met deze vrees maar tot nu toe bleef hopen', schrijven de vakbonden nog.

Op dit moment is het nog niet helemaal duidelijk welke afdelingen verdwijnen. 'De onzekerheid bij de werknemers is daardoor heel groot. Het is duidelijk dat de komende maanden het overleg moet opgestart worden, waarbij wij, ACV-CCOD, de klemtoon leggen op het behoud van tewerkstelling en het vermijden van naakte ontslagen', besluiten de vakbonden.

22220264

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud