Dolmen boekt nettowinst van 3,32 miljoen euro in eerste jaarhelft

(tijd-nieuwslijn) - De informaticadienstengroep Dolmen heeft in de eerste helft van het boekjaar 2003/2004 een nettowinst gerealiseerd van 3,32 miljoen euro. De omzet daalde met 25,92 procent van 84,08 miljoen euro naar 62,29 miljoen euro.

De daling van de omzet is geen verrassing. Dolmen verklaarde al op de algemene vergadering in september dat de omzet in de eerste vier maanden met 26 procent was gedaald. De daling komt vooral op rekening van de daling van hardwareverkopen. 44 procent van de omzet komt van informaticadiensten tegenover 56 procent voor productverkoop.

Het nettoresultaat klom in de eerste jaarhelft van 2,26 miljoen euro tot 3,32 miljoen euro. Dat is een stijging met 47,22 procent. Het bedrijfsresultaat klom van 4,74 miljoen euro tot 5,29 miljoen euro, een stijging met 11,75 procent. De stijging van het resultaat is te danken aan kostenbesparingen, de lagere afschrijvingen op consolidatiegoodwill en de verlaagde belastingsvoet.

De groep zegt dat de bedrijven de vernieuwing van hun informaticapark blijven uitstellen waardoor de prijsdruk op de productverkoop hoog blijft. Dolmen probeert de producten aan een zo laag mogelijke kost tot bij de klant te brengen. Dolmen stelt wel een stijging van het aantal opdrachten voor projecten bij middelgrote bedrijven vast.

De vraag naar applicaties neemt toe. Vooral de vraag naar opdrachten voor Java en Microsoft.Net trekken aan. Dolmen blijft heel voorzichtig in zijn vooruitzichten. Het stelt voorop dat het resultaat voor het volledige boekjaar in de buurt ligt van vorig jaar.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud