Doorbraak bij sociaal conflict Umicore

(belga) - Na zes dagen staking bij het metalenbedrijf Umicore in Balen lijkt er een doorbraak in de maak. De vakbonden en de directie van het bedrijf zitten momenteel rond de tafel en er is een voorstel gekomen van de directie. Momenteel beraden de bonden zich. De vakbonden hebben er goede hoop op dat er maandag laat nog een consensus bereikt zal worden. Dat vernam het persagentschap Belga van Mario Lenaerts van de christelijke bond ACV.

De ongeveer 450 arbeiders van Umicore in Balen legden woensdag het werk neer uit onvrede met een herstructureringsplan in de afdeling zinkomsmelting. Van de 42 arbeidsplaatsen daar schieten er momenteel nog 36 over en de directie wilde de afdeling nog verder afslanken tot maximaal 30 personeelsleden.

De vakbonden wilden vorige week herhaaldelijk rond de tafel gaan zitten om te onderhandelen, maar de directie hield de boot telkens af.

Maandag kwam het dan toch tot een gesprek. 'Er is zelfs een voorstel gekomen van de directie en daar beraden we ons momenteel over', zegt Mario Lenaerts van het ACV. Over de inhoud van het plan willen de bonden voorlopig nog niets kwijt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud