Dossier Jet4you landt bij Europa

Waals minister André Antoine heeft het dossier Jet4you bij de Europese Commissie gebracht. Hij stuurde een brief naar drie Europese commissarissen om te vragen dat Europa zou tussenkomen om "haasje-over" in het Europese luchtruim te verbieden.

Jawad Ziyat, voorzitter van Jet4you - Foto Belga

(BELGA) - Dat schrijft La Libre Belgique zaterdag. Antoine verbood eerder deze week de tussenstop vanuit Charleroi van de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Jet4 you, in Luik.

De minister stuurde de brief naar Jacques Barrot, commissaris bevoegd voor Transport, Andris Piebalgs (Energie) en Stavros Dimas (Leefmilieu). De Belgische EU-commissaris Louis Michel kreeg een kopie van de brief.

In de brief verdedigt Antoine zijn beslissing en benadrukt hij dat de weigering beperkt is tot het winterseizoen 2006-2007. Hij zegt voorts de beslissing te hebben genomen op basis van een rapport van deskundigen. Daaruit bleek dat de vlucht tussen beide luchthavens leidt tot een uitstoot van broeikasgassen die zeven tot tien keer erger is dan een busverbinding tussen Charleroi en Luik.De voorzitter van de Luikse luchthavenexploitant SAB, José Happart, heeft vrijdag nog geen klacht ingediend bij de Raad van State tegen het verbod. "De raad van bestuur zal donderdag vergaderen en haar standpunt bepalen", zegt hij in La Libre Belgique.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud