DreamWorks en NBC Universal staken overname-onderhandelingen

(belga) - De beroemde Amerikaanse DreamWorks-studio's hebben een punt gezet achter de besprekingen met NBC Universal over de overname door NBC. DreamWorks kwam niet tot een akkoord over de modaliteiten van de transactie. Dat liet een van de bedrijfsleiders weten aan de Wall Street Journal.

'We onderhandelden al een poosje, maar we zijn het niet eens geraakt en we voeren geen besprekingen meer', zei David Geffen volgens de interneteditie van de Amerikaanse krant.

Volgens de Wall Street Journal, die bronnen citeert die het dossier van nabij volgen, zijn de onderhandelingen vastgelopen op de prijs van de overname die tot een miljard dollar zou bedragen.

Ook de wens van regisseur Steven Spielberg, een van de oprichters van DreamWorks, om zijn onafhankelijkheid te bewaren, vormde een probleem volgens de Wall Street Journal. De DreamWorks-studio's zijn in 1994 opgericht door het trio Spielberg-Katzenberg-Geffen.

De besprekingen gingen alleen over de 'live-action'-films van DreamWorks; de animatiefilmafdeling is onafhankelijk en beursgenoteerd sinds eind 2004.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud